JÁHLOVÝ NÁKYP
Potřebné ingredience
15 dkg Jáhly
3/4 l mléko
4 žloudky
10dkg cukr
10dkg máslo(hera)
z bílku sníh
špetka soli
Jakékoli ovoce (jablka jahody, boruvky, v zimě i kompotované třeba švestky)
Postup přípravy
Do horké hmoty (bude se zdát hustá, ale nebojte)vmícháme máslo a necháme vychladnout.
Umícháme si do pěny žloudky s cukrem a vmícháme do vychladlé hmoty z jahel tím se vše krásně zředí.
Nakonec jemně vmícháme sníh z bílku.
Vlijeme do vymaštěného pekáčku a poklademe jakymkoli ovocem.Nejčastěji děláme s nastrouhanymi jablky a skořicí.Ale výborné bylo i s boruvkami.
Pečeme ve vyhřáté troubě 3/4h.
My jsme mlsouni a tak před koncem pečení ještě vyšlehám sníh ze dvou bílku s marmeládou a potřu upečený nakyp a necháme už jen pár minut.
Je to opravdu moooc dobré a zdravé.Jak teplé k obídku tak hlavně studené ke kávičce.
Uvařéné jahly v mléce vypadají hustě, ale vše se zředí máslem a vejci s cukrem
Tady je již vše pěkně tekuté a zbývá jen jemně vmíchat sníh
Připravené jakékoli ovoce dle sezony.Dnes jsme měli jablíčka a zavařené švestky
Ovoce poklademe na jáhlovou hmotu, já hovždy trochu lžící zabořím at je pěkně zapečené vevnitř.
Tak a je hotovo už jen potřít sněhem s marmeládou, ale nemusí být.A nechat pár minut.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé